Moedig de Volleybaldames aan tijdens – OKT Apeldoorn Januari 2020 –Van 7 t/m 12 januari spelen de Volleybaldames het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn. Voor Oranje is dit de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Nieuwe bondscoach moet zorgen voor succes
Giovanni Caprara is sinds begin november de nieuwe bondscoach van de Volleybaldames. Caprara is op dit moment coach van het Italiaanse team Il Bisonte Firenze, de club van Laura Dijkema en Nika Daalderop. Caprara heeft in zijn carrière al meerdere grote successen behaald en heeft nu één duidelijk doel met Oranje: “Ik wil dit team graag helpen om hun olympische droom te verwezenlijken.”

Wie zijn de tegenstanders?
Oranje gaat in januari de strijd aan met zeven andere Europese landen. Dit zijn de acht beste landen van Europa, die zich nog niet gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen.

In poule A speelt Nederland tegen Azerbeidzjan, Bulgarije en Polen. Daarna staat een halve finale en allesbeslissende finale op het programma. Turkije, dat uitkomt in poule B, is na Nederland het hoogst geplaatste land bij het OKT. Dit team, onder leiding van Giovanni Guidetti, werd afgelopen zomer nog tweede op het EK, nadat ze Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld hadden (3-0). Alle informatie over de poule-indeling en het programma vind je via www.volleybal.nl/okt2020/speelschema.

Meer informatie en tickets
Kom jij Oranje aanmoedigen in de strijd om een ticket naar Tokio? Bekijk voor meer informatie en de ticketshop deze link.
https://www.volleybal.nl/tickets